Varför blir biffen seg?

Varför blir biffen seg?
Det är inte alltid så lätt att steka kött. Men här kommer några råd i alla fall.
Det första du ska tänka på är att välja ett bra kött. Det är skillnad på kött som transporterats runt halva jorden och ett närproducerat kött.

När du väljer kött, leta efter ett mörkrött kött med kraftig marmorering av fett. Var noga med att det är välmörat. Se till att bitarna är jämntjocka så att de blir klar lika snabbt i bägge ändar.
Ta inte fram biffen direkt ur kylen och lägg i pannan. Låt den ligga framme så att biffen inte är kylskåpskall när du ska steka den.
Se till att pannna är het när du lägger i köttet, dra sedan ner värmen och stek färdigt. Vänd köttet så få gånger som möjligt. När köttsaft sipprar ut är det dags att vända. Nöt, kalv och lamm smakar bäst när det är rosa inuti. Fläskkött ska vara genomstekt

Lycka till.

Comments are closed.